سفارش تبلیغ
صبا ویژن
سیرت

تخت جمشید

تخت جمشید مجموعه ای از کاخ های بسیار باشکوهی است که ساخت آنها در سال 518 قبل از میلاد به دستور داریوش اول آغاز شد و اتمام آن 150 سال به طور انجامید. بر اساس خشت نوشته های کشف شده در تخت جمشید در ساخت این بنای باشکوه معماران، هنرمندان، استادکاران، کارگران، زنان و مردان بی شماری شرکت داشتند که علاوه بر دریافت حقوق از مزایای بیمه کارگری نیز استفاده می کردند.

آثار گردشگری بی نظیر ایران که ثبت جهانی شده اند

آثار گردشگری بی نظیر ایران که ثبت جهانی شده اند

سازه های آبی شوشتر

سازه های آبی شوشتر در دوران ساسانیان، جهت بهره گیری از نیروی آب به عنوان محرک آسیاب های صنعتی ساخته شده است. در این مجموعه بزرگ، ساختمان آسیاب ها، آبشارها، کانال ها و تونل های عظیم هدایت آب و سیکا که محلی جهت استراحت و تفریح است قابل توجه و جالب هستند. در سفرنامه مادام ژان دیولافوا باستان شناس نامدار فرانسوی از این محوطه به عنوان بزرگ ترین مجموعه صنعتی پیش از انقلاب صنعتی یاد شده است.

 

 

 زیگورات چغازنبیل

 

زیگورات چغازنبیل نیایشگاهی باستانی است که در زمان عیلامی ها یعنی در حدود 1250 پیش از میلاد مسیح ساخته شده است. چغازنبیل بخش به جا مانده از شهر دوراونتش است و با آجرهای کتیبه دار به خط عیلامی به صورت یک هرم ساخته شده است. چغازنبیل در هنگام ساخت پنج طبقه به ارتفاع 52 متر بوده که امروزه از آن دو نیم طبقه با 25 متر ارتفاع باقی مانده است. روی یکی از خشت های این مجموعه جای پای کودکی وجود دارد که دیدن آن جالب است.

کلیساهای آذربایجان

کلیساهای آذربایجان عبارتند از: قره کلیسا، کلیسای سنت استپانوس، کلیسای مریم مقدس دره شام، کلیسای چوپان و کلیسای زور زور.

قره کلیسا یا کلیسای سنت تاتائوس، یکی از زیباترین و مشهورترین کلیساهای موجود در منطقه آذربایجان است. کلیسای مریم مقدس تا دوره صفویه فعال بوده و از مصالح سنگی ساخته شده است. کلیسای سنت استپانوس در 16 کیلومتری غرب جلفا قرار دارد و نام آن گرفته شده از نام استپانوس، شهید اول راه مسیحیت است. نمازخانه چوپان یا ناخیرچی دارای پلان صلیبی شکل محاط در مستطیل و یک گنبد مرکزی است. کلیسای زور زور بین سال های 1315 یا 1314 میلادی توسط «ذکریا» اسقف اعظم کلیسای تانائوس مقدس ساخته شد.

 

 پاسارگاد

مجموعه میراث جهانی پاسارگاد مجموعه ای از سازه های باستانی بر جای مانده از دوران هخامنشی است که در شهرستان پاسارگاد در استان فارس جای گرفته است.

این مجموعه دربرگیرنده ساختمان هایی چون آرامگاه کوروش بزرگ، باغ پادشاهی پاسارگاد، کاخ دروازه، پل، کاخ بار عام، کاخ اختصاصی، دو کوشک، آب نماهای باغ شاهی، آرامگاه کمبوجیه، استحکامات دفاعی تل تخت، کاروانسرای مظفری، محوطه مقدس و تنگه بلاغی است.

گنبد سلطانیه

گنبد سلطانیه مقبره آلجایتو است که در 1302 تا 1312 در شهر سلطانیه (پایتخت ایلخانیان) ساخته شد و از آثار مهم معماری ایرانی و اسلامی به شمار می رود. این بنا بزرگ ترین گنبد خشتی جهان و قدیمی ترین گنبد دوپوش موجود در ایران است. رنگ گنبد آبی است. روی این اضلاع گنبد بلندی قرار گرفته که ارتفاع آن را 120 گز نوشته اند. متاسفانه بیش از نیم قرن است که روی گنبد این مقبره داربست نصب شده و هنوز این داربست ها خارج نشده اند.

مقبره شیخ صفی الدین اردبیلی

مقبره شیخ صفی الدین اردبیلی مربوط به دوره صفوی است و در اردبیل، خیابان شیخ صفی – میدان عالی قاپو واقع شده و این اثر در تاریخ 15 دی 1310 با شماره ثبت 64 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. شیخ صفی الدین اردبیلی جد سلاطین صفوی است و شاه اسماعیل اول و گروهی از قربانیان جنگ های شیروان و چالدران در جوار مرقد او دفن هستند. این بنا در سال 735 هجری قمری توسط شیخ صدرالدین موسی فرزند شیخ صفی بنا شد.

گنبد قابوس

گنبد قابوس بنایی تاریخی از سده چهارم هجری است که در شهر گنبد کاووس، شمال ایران در استان گلستان قرار دارد. سبک معماری بنا شیوه رازی است. این بنا بلندترین بناهای آجری جهان به شمار می آید و برفراز تپه ای خاکی که قریب 15 متر از سطح زمین بلندتر است قرار دارد. این بنا در سال 397 هجری قمری (برابر با 375 هجری خورشیدی) و در زمان سلطنت شمس المعالی قابوس بن وشمگیر و در شهر جرجان که پایتخت پادشاهان آن دیار بوده، بنا شده است.

ارگ بم و چشم انداز فرهنگی آن

ارگ بم بزرگ ترین سازه خشتی در جهان است که در مسیر جاده ابریشم قرار دارد. سده پنج پیش از میلاد ساخته شده و تا سال 1850 پس از میلاد نیز همچنان مورد استفاده بود و به طور قطع مشخص نیست چرا پس از آن دیگر مورد استفاده قرار نگرفت.

کل بنا یک دژ بزرگ است که در قلب آن، ارگ واقع شده اما به دلیل ظاهر پر ابهت ارگ که پر ارتفاع ترین قسمت مجموعه نیز به شمار می آمد، کل بنای دژ به عنوان ارگ بم نامیده می شود

کلیسای ارمنی — شمال غرب ایران

nature iran tafrih4all  معرفی مکانهای دیدنی ایران برای سفرهای نوروزی
 
کلبه در شمال ایران

 nature iran tafrih4all 2 معرفی مکانهای دیدنی ایران برای سفرهای نوروزی

ایذه — جنوب غربی ایران

 nature iran tafrih4all 3 معرفی مکانهای دیدنی ایران برای سفرهای نوروزی

پلی درگیلان — در شمال ایران

 nature iran tafrih4all 4 معرفی مکانهای دیدنی ایران برای سفرهای نوروزی

کاخ ارم — شیراز

 nature iran tafrih4all 5 معرفی مکانهای دیدنی ایران برای سفرهای نوروزی

دریاچه ارومیه — شمال غرب ایران

 
nature iran tafrih4all 6 معرفی مکانهای دیدنی ایران برای سفرهای نوروزی

nature iran tafrih4all 7 معرفی مکانهای دیدنی ایران برای سفرهای نوروزی

شب زمستانی در اصفهان

 nature iran tafrih4all 8 معرفی مکانهای دیدنی ایران برای سفرهای نوروزی

کاخ مرمر — تهران

nature iran tafrih4all 9 معرفی مکانهای دیدنی ایران برای سفرهای نوروزی 

کلیسای وانک — اصفهان ، ایران

nature iran tafrih4all 10 معرفی مکانهای دیدنی ایران برای سفرهای نوروزی 

موزه هنرهای زیبا — تهران ، ایران

 nature iran tafrih4all 11 معرفی مکانهای دیدنی ایران برای سفرهای نوروزی

باغ شاهزاده – ماهان — کرمان

 nature iran tafrih4all 12 معرفی مکانهای دیدنی ایران برای سفرهای نوروزی

خانه آقازاده ابرکوه یکی از زیباترین خانه های تاریخی کشور است و بادگیر آن نیز بر زیبایی این بنای تاریخی افزوده است

یکی از نمادهای این خانه ها در مناطق کویری، وجود بادگیرهایی است که باعث تلطیف هوا در تابستان گرم و خشک کویر می شود.

تصویر بادگیر ابرکوه زینت بخش بسیاری از کالاهای صادراتی کشور است

مکــان هــای دیــدنــی یــزد – جدیدترین اخبار ایران و جهان ممتاز نیوز

 

برای شهرهای کویری همچون یزد ارزش آب بیش از هر جای دیگر احساس می شود. در این شهر بیش از 75 آب انبار وجود دارد که یکی از معروف ترین آنها آب انبار شش بادگیر است. این آب انبار دارای شش بادگیر می باشد و 180 سال پیش در دوره قاجاره ساخته شده است. از ویژگیهای مهم این اثر تاریخی دو دهانه بودن این آب انبار است. این آب انبار دارای تزئینات مقرنس کاری بوده و دارای 55 پله ورودی در قسمت جنوبی است.

  باغ دولت آباد  

باغ دولت آباد

  باغ دولت آباد

باغ دولت آباد یکی از باغهای معروف ایرانی است که در زمان محمد تقی خان (دوره زندیه) طراحی و ساخته شده. این باغ از قناتی به همین نام مشروب می شود و جریان آب در باغ، استخوان بندی طراحی آنرا تشکیل می دهد. جالبترین بنای مجموعه را عمارت هشتی و بادگیر تشکیل می دهد که تلفیق جریان آب و هوا به زیباترین شکل صورت گرفته است. بادگیر باغ دولت آباد با 33 متر بلندی از سطح زمین شاهکار مهندسی و نشانه نبوغ معماران یزدی است.

  مجموعه حمام و بازار خان

  مجموعه حمام و بازار خان

مجموعه حمام و بازار خان

 

قدمت حمام خان یا “گرمخانه نور” به سال 1212 ه. ق. برمیگردد که در تاریخ 1242 ه. ق. مورد تجدید بنا و تزئینات قرار گرفته است. تزئینات حمام خان بسیار ساده بوده بطوریکه مهمترین تزئین آن نقاشیهای بخش شاه نشین می باشد. مساحت حمام 1170 متر مربع و زیر بنای آن 900 متر مربع می باشد. ساخت بازار خان به زمان ناصرالدین شاه قاجار بر میگردد. ساختار متفاوت موجود در آن حکایت از ساخت تدریجی این بازار دارد.

  آتشکده زرتشتیان  

آتشکده زرتشتیان در خیابان آیت الله کاشانی واقع گردیده و شامل ساختمان و باغ زیبایی است که در قرن اخیر ساخته شده است. در این محل آتش مقدس که برای زرتشتیان محترم می باشد نگهداری و از آن مراقبت می شود. ساختمان اصلی در وسط حیاط قرار دارد و آنرا درختانی همیشه سبز احاطه کرده اند. حوضی مدور و بزرگ در محور ورودی بنا به آن زیبایی خاصی بخشیده است.

  دخمه زرتشتیان  

دخمه زرتشتیان در انتهای جنوبی شهر یزد در حوالی منطقه صفائیه در بالای تپه ای نسبتا مرتفع قرار دارد. در این محل دو دخمه وجود دارد که یکی قدیمی تر بنام هانجکی هاتریا (زرتشتی هندی الاصل) و دیگری که جدیدتر می باشد به نام گلستان معروف است. در وسط این دو دخمه چاله ای سنگی وجود دارد که زرتشتیان مردگان خود را در آن قرار می داده اند. دخمه گلستان دارای قطر 25 متر و ارتفاع دیوار از سطح تپه 6 متر است و دخمه هانجکی دارای قطر 15 متر می باشد.

  مدرسه ضیائیه (زندان اسکندر یا مدرسه ضیائیه)  

  مدرسه ضیائیه (زندان اسکندر یا مدرسه ضیائیه)

مدرسه ضیائیه (زندان اسکندر یا مدرسه ضیائیه)

این ساختمان مشهور به زندان اسکندر می باشد و متعلق به قرن 631 ه. ق. بوده و بانی آن شرف الدین علی رضی است. این مدرسه در محله فهادان و در مجاورت بقعه دوازده امام قرار دارد. در حیاط این مدرسه چاهی با قطر حدود 2 متر وجود دارد که به فضایی سرداب مانند با عمق حدود 5 متر منتهی می شود. کف سرداب حوضی قدیمی وجود دارد که از جمله آثار به جای مانده از بنای اولیه ساختمان است.

  خانه لاریها  

  خانه لاریها

خانه لاریها

این خانه در سال 1286 ه. ق. ساخته شده و مالک آن حاج محمد ابراهیم لاری بوده است. از این مکان سابقا به عنوان خانقاه نعمت اللهی استفاده می شده است. مساحت آن حدود 1700 متر و زیر بنائی معادل 1200 متر مربع را داراست. درها، پنجره ها، ارسی ها و اتاقهای آئینه کاری و نقاشی شده آن یکی از نمونه های زیبا و عالی خانه های اعیانی قرن سیزدهم است.

  خانه ملک التجار  

  خانه ملک التجار

خانه ملک التجار

این خانه نمونه در حدود یکصد و بیست سال قبل در یکی از بازارهای مهم شهر ساخته شده و متعلق به ملک التجار بوده است. مدخل خانه به اسلوب روزگار خود دارای کوچه ای دراز و باریک و با دیوارهای بسیار بلند است. نقاشی اتاقهای این خانه، کار یک نقاش شیرازی است که از حیث اسلوب کاملا با نقاشی های عمارت نارنجستان شیراز همسان است. این خانه در حال حاضر تبدیل به مهمانسرای سنتی به نام مهمانسرای سنتی ملک التجار (هتل سنتی ملک التجار) شده است.

  بقعه دوازده امام  

  بقعه دوازده امام

بقعه دوازده امام

این بقعه مشتمل بر دوازده گنبد منفرد در سال 429 ه. ق. به دستور ابو سعید و ابو یعقوب از امرای علاء الدوله فرامرز ساخته شد. در این بقعه کتیبه ای به خط کوفی بالای سردر که در حاشیه ای از نقوش گُل و بوته قرار دارد و سنگ قبر فخرالدین اسفنجردی از مشایخ بزرگ قرن هشتم که در محراب نصب است توجه بینندگان را به خود جلب می کند.

  بقعه سید رکن الدین  

  بقعه سید رکن الدین

بقعه سید رکن الدین

این بنا در سال 725 ه. ق. بنا نهاده شده و محل دفن سید رکن الدین محمد قاضی می باشد. این بنا دارای گنبد، گچ بری های خطوط اسلیمی داخل ایوان بلند و مقرنس های چهار گوشه بنا و محراب بلند می باشد. در داخل بقعه آثار تزئینات آجر کاری و خطوط کوفی و نستعلیق بر دیوارها و حتی در قسمت سقف که با آب رنگ نقاشی شده است به چشم می خورد.

  مسجد ریگ  

  مسجد ریگ

مسجد ریگ

این مسجد که کاروانسرایی مخروبه بوده، توسط امیر معین الدین اشرف بنا گردید. منار گلی مزین به کاشی با خطوط و نقوش هندسی، قفسه ای چوبی در بالای منار، کتیبه خط ثلث بر کاشی معرق در سه طرف سردر، در کنده کاری دو لنگه ای، کاشی های شش ضلعی فیروزه ای و آبی با حاشیه های سیاه و سفید مرسوم قرن نهم هجری در بدنه محراب و طاق نمای محراب با گچ کاری مقرنس از ویژگی های مهم این مسجد به شمار می رود.

  مجموعه امیر چخماق  

  مجموعه امیر چخماق

مجموعه امیر چخماق

امیر جلال الدین چخماق از سرداران و امرا شاهرخ تیموری و حاکم یزد با همکاری همسر خود فاطمه خاتون در جهت آبادانی یزد مجموعه ای شامل تکیه، میدان، حمام، کاروانسراها، خانقاه، قنادخانه، چاه آب سرد و از همه مهمتر مسجد امیر چخماق را بنیان نهاده است. سنگ نصب شده در کریاس مسجد به طرف میدان، شبکه های ظریف از کاشی های معرق دور خارجی گنبد، محراب صفه اصلی با تاقنمای مقرنس کاری و… این مسجد را از نظر مرتبه زیبایی بعد از مسجد جامع قرار داده است.

  مسجد جامع کبیر یزد  

  مسجد جامع کبیر یزد

مسجد جامع کبیر یزد

مسجد جامع یزد یکی از با ارزشترین میراث های تاریخی هنری و گنجینه ای از معماری اسلامی موجود در شهر یزد است. بانی ساختمان اصلی مسجد را علاءالدوله گرشاسب آل بویه در قرن ششم هجری قمری می دانند، ولی مسجد کنونی مربوط به آل مظفر و تیموریان قرن هشتم و نهم هجری است. از امتیازات هنری و معماری این مسجد می توان قدرت و استواری کاشیکاری های نفیس و جالب و سردر بلند آن اشاره کرد.


نوشته شده در جمعه 92/1/16ساعت 10:4 عصر توسط sareban نظرات ( ) | |


قالب وبلاگ : قالب وبلاگ

 دانلود آهنگ - قیمت خودرو - قالب وبلاگ