1. اسیدهای چرب اساسی بیشتری مصرف نمایید :
مطالعات زیادی نشان داده، که مصرف این اسید های چرب که عمدتا در غذاهایی مانند ماهی های آبهای سرد مثل سالمون و همچنین آجیل ها مثل گردو، بادام و یا دانه هایی مانند کنجد و قلوس وجود دارد، سبب کاهش علائم دیسمنوره (علائم قبل از قاعدگی) می گردد.
2. غذاهایی که باید یک هفته قبل از شروع قاعدگی مصرف نمایید:
یک هفته قبل از شروع پریود بهتر است از اسفناج (می توانید آنرا بخارپز کرده و با ماست میل نمایید که بسیار هم خوشمزه است)، تمشک و گردو استفاده کنید و همچنین از زعفران، رازیانه، ترخون، تره فرنگی، موسیر، فلفل سیاه، دارچین و پوست پرتقال بیشتری در موقع طبخ غذاها استفاده نمایید.
3. از چای های زیر استفاده نمایید :
چایی بابونه، سنبل الطیب و گل گاوزبان، تمشک در کاهش درد و ایجاد آرامش در شما بسیار موثرند. هر یک از این دم کرده ها را می توانید بطور مجزا تهیه و به دلخواه خود مصرف نمایید. لازم به ذکر است که این چای های گیاهی در واقع گنجینه های علم پزشکی شرق است که به ما به ارث رسیده و با مصرف بجا می توانید از آنها بسیار بهره ببرید.
4. مکملهای منیزیوم مصرف نمایید :
بعضی از خانمها به دلیل کاهش سطح منیزیوم خون، دچار دردهای پیش از قاعدگی می گردند، لذا توصیه می گردد، یک هفته قبل از پریود، شروع به مصرف روزانه 500 میلیگرم به علاوه 50 میلیگرم ویتامین B6 نمایید که بسیار در کاهش درد و گرفتگی های زیر شکم بسیار مفید است.
5. یک لیست تهیه کنید:
حتما تا حالا متوجه شدید که یک هفته قبل از پریود به بعضی غذاها حساسیت و واکنش نشان می دهید و گاهی سبب تشدید ناراحتی شما در طول دوره قاعدگی می گردد، لذا به شما توصیه می کنیم تا لیستی از این غذاها تهیه نموده و در دوره های بعد از مصرف آنها خودداری نمایید.
6. تمرینات ورزشی و فکری انجام دهید:
برخلاف گذشته که توصیه به استراحت می شد اما در طب چینی توصیه به انجام ورزشهای فیزیکی و فکری آرام و در حد متوسط می گردد (مانند ورزشهای تایی چی، یوگا). این سبب می گردد تا شما در آرامش و تعادل بیشتری به سر ببرید.
7. از خوردن نمک، الکل، کافئین، و امثالهم خودداری نمایید :
ممکن است شما نسبت به خوردن این مواد اشتیاق زیادی داشته باشد اما باید بدانید که بسیار در تشدید مشکلات شما موثرند و اگر واقعا نمی توانید در برابر آنها مقاومت کنید، حداقل مصرف متوسط و کمی از آنها داشته باشید و یا شکلات بخورید!
8. نفس عمیق :
در مواقعی که بسیار کلافه و مضطرب هستید، پنج بار از راه بینی نفس عمیق بکشید و بیرون دهید، خواهید دید که در تخفیف درد و علائم شما بسیار موثر است.
:: چگونه دردهای قاعدگی را کم کنیم؟
1. آرام بنشینید یا بخوابید تا عضلات شما از حالت انقباض در آیند.
2. دوش آب گرم بگیرید یا کیسه آب گرم را روی شکم و کمر خود قرار دهید، یا اینکه میتوانید از حولهای گرم برای این کار استفاده کنید.
3. به طور عمیق نفس بکشید و به یک موسیقی آرام گوش دهید.
4. کمی ورزش کنید. شنا و پیاده روی برای این کار مناسب هستند، زیرا ورزشهایی آرام و بدون استرس میباشند.
5. اگر کمر شما درد میکند، از ایستادن طولانی مدت خودداری کنید.
6. کمر خود را ماساژ دهید تا گرفتگی و درد آن کم شود.
7. مواد غذایی غنی از کلسیم بخورید، مثل شیر و ماست، سبزیجات سبز برگی شکل (اسفناج، کاهو، جعفری، کرفس، کلم و...)
8. مصرف نمک، قند (یا شکر) و قهوه را کاهش دهید.
9. تحت نظر پزشک از مکمل کلسیم و منیزیم استفاده کنید تا گرفتگی عضلات و درد شما را کاهش دهد.
10. مصرف ویتامینهای گروه B را افزایش دهید که میتوانید هم از مواد غذایی غنی از آنها استفاده کنید و هم مکملهای آنها را بخورید، مثل شربت ب- کمپلکس. خصوصا ویتامین B6 در کاهش این دردها موثر است، ولی نباید بیشتر از 100میلیگرم در روز از آن را مصرف کنید.
11. روزهای قائدگی را با شیر، پنیر و کلم بروکلی بگذرانید
پژوهشهای تازه از تاثیر فوقالعاده کلسیم و ویتامینD در پیشگیری از ابتلا به علایمی که پیش از قاعدگی، زنان را گرفتار میکند و به آن "نشانگان پیش از قاعدگی" میگویند، خبر میدهند. اخیرا پژوهشگران دانشگاه ماساچوست پس از مطالعه مفصلی بر روی 3000 زن اعلام کردهاند که رژیم غذایی سرشار از کلسیم و ویتامین D میتواند در کاهش بروز علایم این نشانگان موثر واقع شود. محققان اعتقاد دارند افرادی که در رژیم غذایی خود به مقدار کافی از غذاهای حاوی ویتامین D و کلسیم مانند شیر و پنیر و سایر لبنیات و همچنین جوانهها و کلم بروکلی استفاده میکنند، دچار کمترین میزان علایم این بیماری میشوند. از نظر این محققان، دلیل کاهش علایم نشانگان پیش از قاعدگی توسط مواد مزبور، افزایش سطح هورمونهای زنانه مثل استروژن و در عین حال کاهش پروژسترون است.
12. میتوانید از گیاهان دارویی استفاده کنید، مثل دم کرده گل گاو زبان و چای های گیاهی دیگر.
هشدارها:
- اگر میخواهید از گیاهان دارویی یا درمانهای طبیعی استفاده کنید، با پزشک یا متخصصی که در زمینه طب سنتی یا گیاه درمانی مهارت دارد، مشورت کنید.
- اگر درد شدیدی دارید و هیچ چیز نمیتواند آن را کاهش دهد، یا اگر غیر از درد، علائم دیگری مثل تهوع و حالت ضعف دارید، به پزشک مراجعه کنید.
- اگر در هر بار قاعدگی، این دردها تکرار شد و یا دچار بیماری یا مشکل خاصی هستید، حتما به توصیههای پزشک عمل کنید، زیرا توصیه های بالا نمیتوانند جایگزین درمان پزشکی شوند.
قالب وبلاگ : قالب وبلاگ |