« این نوع کرم ها براى از بین بردن و کاهش لک هاى پوستى به کار مى روند و مقدار مصرف آنها در کرم هاى آرایشى- بهداشتى حداکثر 2 درصد است و تنها زمانى مى توانند کارآیى داشته باشند و تأثیرات عمیقى بر جاى بگذارند که برای طولانى مدت استفاده شوند. در صورت قطع مصرف، لک هاى پوستى دوباره تظاهر پیدا مى کنند که چندان خوشایند افراد نیست. آشنایی با انواع ناخنفواید کرمهای آرایشی
این نوع کرم ها باید به رنگ سفید عرضه شوند و حاوى مواد رنگى نباشند، زیرا هیدروکینون موجود در کرم ها، در مدت 6 الى یک ماه به صورت اکسید درآمده و قهوه اى رنگ مى شوند که نشان می دهد کرم غیرقابل مصرف است و خاصیت خود را از دست داده است.
اخیراً مواد سفیدکننده ضدلک ها از جلبک ها، خزه ها و سایر گیاهان دریایى استخراج و تولید مى شوند که ضمن داشتن خاصیت سفیدکنندگى و ضدلکی، اثرات مضری روى پوست نداشته و مصرف آنها توصیه مى شود.
خانواده ها هنگام استفاده از کرم باید موراد زیر را رعایت کنند:
* کرم دارای پروانه ساخت از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکى باشد.
* به تاریخ انقضا و تاریخ تولید حک شده روى انواع کرم توجه نمایند.
* ظاهر کرم را بررسی کنند تا تغییر رنگ و بو نداشته باشد و آب و روغن آن از هم جدا نشده باشد و بوى دلپذیرى داشته باشد.»
دکتر "مسعود داوودى" متخصص پوست و مو نیز معتقد است:
« کرم هاى روشن کننده ی حاوى هیدروکینون که به عنوان داروى ضدلک مورد استفاده قرار مى گیرند، در درازمدت باعث افزایش تحریکات پوستى مى شوند و هر اندازه که درصد هیدروکینون موجود در این نوع کرم ها بیشتر باشد، شانس ابتلا به تحریکات پوستى افزایش مى یابد؛ به عنوان نمونه هیدروکینون 10 درصد، شدیداً پوست را تحریک کرده و باعث خارش و قرمزى پوست مى شود.
تأثیر کرم هاى ضدلک در افراد متفاوت است و بستگى به نوع ضایعه دارد. در بعضى از افراد مصرف این نوع کرم ها موثر است و در برخى دیگر تغییراتى را به وجود نمى آورد.
بعضى از پزشکان، هیدروکینون را به عنوان درمان توصیه نمى کنند، چرا که در درازمدت (بعد از 6 ماه) باعث ایجاد لک هاى دایمى در پوست مى شدند.
افراد بهتر است براى پیشگیرى از تحریکات پوستى شدید، از سفیدکننده هاى حاوى هیدروکینون 4 درصد استفاده کنند.
همچنین براى از بین بردن یا کم رنگ کردن ضایعات و لکه هاى پوستى نیز مى توانند از غلظت هاى کمتر از 2 درصد استفاده نمایند.
افراد باید بدانند در صورتى که پس از 6 ماه استفاده از این کرم ها، بهبودى در وضعیت پوست آن ها حاصل نشد، مصرف آن را قطع کنند، چرا که به عقیده برخى پزشکان ممکن است لک هاى دائمى روى پوست آن ها ایجاد شود، همچنین به دلیل عوارض پوستى، زنان باردار و شیرده نیز باید از مصرف این کرم ها پرهیز کنند.
کرم هاى ضدچین و چروک نیز به طور کامل مشکلات مذکور را از بین نمى برند و حداقل برای مدت زمان طولانى باید استفاده شوند. بهتر است افراد از دوران کودکى از نور شدید آفتاب به شدت پرهیز نمایند و در صورت لزوم از عینک هاى آفتابى و کلاه استفاده نمایند تا دچار عوارض پوستى نشوند.»
دکتر "معصومه هدایت" متخصص پوست و مو نیز معتقد است:
« کرم هاى مرطوب کننده نیز راهى براى پیشگیرى از پیرى زودرس پوست محسوب مى شوند، زیرا استفاده از آنها علاوه بر تأمین و نگهدارى آب پوست و ممانعت از تبخیر آب در لایه هاى سطحى پوست، از پیرى زودرس پوست نیز پیشگیرى کرده و شادابى و طراوت پوست را موجب مى شود.
به دلیل اینکه پوست در اثر عوامل خارجى مانند نور آفتاب ، سرما، گرما، تغذیه نامناسب، شست و شوى زیاد با مواد تمیز کننده و همچنین گذشت زمان و افزایش سن، رطوبت و چربى خود را از دست می دهد و دچار خشکى و پیرى مى شود، از این رو مرطوب نگه داشتن پوست از عارضه پیرى آن پیشگیرى می کند یا آن را به تأخیر مى اندازد.
همچنین خشکى پوست مى تواند باعث عوارضى نظیر زبرى، پوسته پوسته شدن، خارش، ترک خوردگى و کاهش انعطاف پذیرى پوست شود.»
آیا میدونستین که ناخن ها می تونن اشاره هایی به وضعیت سلامت شما داشته باشن؟ مشکلاتی در کبد, ریه, و قلب میتوانند در ناخن های شما نمود کنند. با خوندن این مقاله راز ناخن های خود را بیابید!
ناخن های خیلی رنگ پریده اغلب به سن بالا ارتباط دارند.ولی می تونن علائم بیماری هایی مثل
• آنمی
• بیماری احتقانی قلب
• دیابت
• بیماری کبد
• سوءتغذیه
باشند.
ناخن های سفید
اگر ناخن های شما سفید است و حاشیه ها تیره تر است.نشانه مشکلات کبدی مثل هپاتیت است.
در این عکس میبینید که انگشت ها نشانه های زردی دارند که علامت دیگری از هپاتیت است.
ناخن های زرد
یکی از علل شایع زرد بودن ناخن عفونت های قارچی است.با پیشرفت عفونت بستر ناخن واکنش داده, ناخن ضخیم و خرد می شود.
در موارد نادر, ناخن های زرد حاکی از بیماریهای شدیدتر مثل بیماری تیروئید و یا پسوریازیس است.
ناخن هایی با زمینه ای از رنگ آبی نشانه این است که اکسیژن رسانی بدن کافی نیست.این می تواند به علت عفونت ریه مثل پنومونی باشد.
اگر سطح ناخن شما موج دار و یا حفره دار است می تواند نشانه اولیه پسوریازیس و یا آرتریت باشد. پسوریازیس یک بیماری پوستی است که در 10% موارد تظاهراتش در ناخن شروع می شود.
ناخن های خشک و شکننده که دائما ترک می خورند و یا دولایه می شوند, می تواند نشانه بیماری تیروئید باشد.
در صورتیکه رنگ ناخن متمایل به زرد باشد می توان به بیماری قارچی ناخن شک کرد.
اگر پوست اطراف ناخن های شما قرمز و باد کرده است, بعنوان التهاب چین ناخن گفته می شود. که می تواند بعلت لوپوس یا دیگر بیماری های بافت همبند باشد.
خطوط تیره زیر ناخن باید حتما بررسی شوند. آنها اغلب در نتیجه ملانوما (خطرناک ترین نوع سرطان پوست) هستند.
جویدن ناخن ها چیزی مهم تر است یک عادت است بلکه ممکن است نشانه اضطراب باشد و به درمان احتیاج داشته باشد. همچنین نشانه بیماری های وسواسی – افسردگی باشد.
اگرچه تغییرات ناخن همراه بسیاری از مشکلات است ولی بندرت اولین علامت هستند. و همینطور بسیاری از این موارد مربوط به خود ناخن و بی ضرر است مثلا ناخن های سفید الزاما همراه هپاتیت نیست.
برای تشخیص هر بیماری نشانه های مختلفی وجود دارد!
قالب وبلاگ : قالب وبلاگ |